-
Uusin piirros
-
Vaihtuva piirros
-
Uusimmat artikkelit
Avainsanat
ekotehokkuus energia ennallistaminen geenitekniikka ilmasto jätteet kalastus kalat kansalaistoiminta kansallispuisto kestävä kehitys kulutus lapset liikenne linnut luomu luonnonsuojelu luonnonvarat luonto luontoilu maailmanparannus maatalous media meret metsät monimuotoisuus nisäkkäät poliitikot puutarha retkeily suojelu suuryritykset talouselämä terveys turve työ ulkoilu uraani urheilu vaelluskalat vapaus vesistöt virtavedet ydinvoima ötökät
Avainsana-arkisto: suojelu
Antroposeeni – uusi geologinen aikakausi
Monien tutkijoiden mukaan olemme siirtyneet uuteen geologiseen aikakauteen, Antroposeeniin, jossa ihmisen toiminta vaikuttaa koko maapallon tilaan.
Kuvan lyijykynäversio on piirretty livenä professori Will Steffen’in plenary-esitelmän aikana Jyväskylässä 15.6. 2018. Esitelmä pidettiin kansainvälisessä suojelubiologian konferenssissa: 5th European Congress of Conservation Biology ECCB2018.
Piirros on väritetty myöhemmin.
Will Steffen’in esitys on katsottavissa täältä (englanniksi):
Cannot display this embedded content because your […]
Tallennettu kategorioihin Luonto
Avainsanoina antroposeeni, ilmasto, kulutus, luonnonsuojelu, luonnonvarat, monimuotoisuus, suojelu, talouselämä
Jätä kommentti
Vesiluonto voitti Euroopan komissiossa!
Vesiluonnolle aikainen joululahja:
Euroopan komissio ei ehdota heikennyksiä vesilainsäädäntöön
WWF: ”Euroopan komissio on julkistanut arvionsa vesipuitedirektiivin eli EU:n vesilainsäädännön toimivuudesta. Kaksi vuotta kestäneen uudelleenarvioinnin tulos on hyvä vesiluonnon kannalta: komission mukaan vesipuitedirektiivi on tarkoitukseensa sopiva eikä sitä ole tarpeen muuttaa tai heikentää. Johtopäätöksen mukaan EU:n jäsenmaiden tulisi noudattaa vesipuitedirektiiviä sellaisenaan ja panna se täytäntöön täysimääräisenä.”
Tallennettu kategorioihin Luonto
Avainsanoina eu, kalat, kosteikot, suojelu, vesilaki, vesipuitedirektiivi, vesistöt, virtavedet, wwf
Jätä kommentti
Turve on Suomen kivihiili
Tallennettu kategorioihin Luonto
Avainsanoina energia, ilmasto, ilmastolakko, ipcc, lapset, luonnonsuojelu, suojelu, turve
Jätä kommentti
Vastarannan kiiski ja muita pilapiirroksia

Vastarannan kiiski – Fishy Cartoons – Seppo Leinosen pilapiirroksia Luonnontieteellisen museon kahvilassa 6.6.–15.10.2017. Tunnetko kiisken, kivisimpun ja kymmenpiikin? Suomessa on lukuisia hauskoja kaloja, joita moni ei ole koskaan nähnyt. Pilapiirtäjä Seppo Leinosen näyttely esittelee erilaisia kalalajeja ja opastaa samalla kalastuksen ja kalapolitiikan iloihin ja suruihin.
Kalat ovat sekä hienoja itsessään että tärkeää ravintoa, mutta suuri osa […]
Tallennettu kategorioihin Luonto
Avainsanoina ilmasto, kalastus, kalat, meret, monimuotoisuus, suojelu, vaelluskalat, vesistöt, vieraslajit, virtavedet, ylikalastus
Jätä kommentti
Vetoomus suoluonnon puolesta
Uusi ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) on aloittanut kautensa katastrofaalisesti. Ensi töikseen hän ehdotti koskiesuojelulain purkamista ja heti perään pysäytti kuusi vuotta valmistellun soidensuojeluohjelman ja halusi tilalle epämääräisiä vapaaehtoisia viritelmiä. Laasonen on pääministeri Alexander Stubbin entinen avustaja.
Luonnonsuojeluliiton sivuilta voit lukea lisää soidensuojelusta ja lähettää hallitukselle vetoomuksen:
Suojellaan suot
Tallennettu kategorioihin Blogi, Luonto
Avainsanoina energia, ilmasto, luonnonsuojelu, monimuotoisuus, poliitikot, suojelu, vesistöt
Jätä kommentti
Oceans 14
Ahoi! Jos meret ja merten suojelu kiinnostavat, seilaa Skotlantiin elokuussa. Tarjolla erittäin mielenkiintoinen kansainvälinen kokous:
“To conserve the world’s oceans we must go beyond science, and use it to inform policy and management, and ultimately to catalyze change. The Society for Conservation Biology’s International Marine Conservation Congress (IMCC) brings together conservation professionals and students to develop […]
Tallennettu kategorioihin Blogi, Ympäristö
Avainsanoina ilmasto, kalastus, kalat, luonnonsuojelu, meret, monimuotoisuus, suojelu
Jätä kommentti
Ministeri Koskinen ja luonnon monimutkaisuus

Tuore maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen on julkisuudessa kummeksunut outoa Punaista kirjaa. (katso leike alla)
Maa- ja metsätalousministeriössä ei ilmeisesti vielä ole ehditty tutustua käsitteisiin ”lajien uhanalaisuus” tai ”luonnon monimuotoisuus”. Eikä ihme, ensimmäinen Suomen eliöstön uhanalaisuutta käsittelevä raportti eli Punainen kirja ilmestyi vasta vuonna 1986 ja Suomi allekirjoitti kansainvälisen sopimuksen monimuotoisuuden suojelusta vuonna 1992.
Piirros […]
Tallennettu kategorioihin Blogi, Luonto
Avainsanoina luonnonsuojelu, monimuotoisuus, poliitikot, suojelu
2 kommenttia
Ekosysteemipalvelut
Ekosysteemipalvelut on uusi hankala termi. Hallitusneuvottelijoiden perässä pörräävä poliittisten juorutoimittajien parvi toistaa oppimaansa mantraa taloudesta. Ihmisen talous rakentuu luonnontalouden varaan. Luonnontalouden kestävyys ei tunnu uutteria raportoijia kiinnostavan.
M. A. Numminen on kiteyttänyt mainiosti ekosysteemipalvelujen perusidean Luonnonsuojelujenkassaan. (Levyltä Suojele luontoa – ihmistäkin Love Records 1970, nyt jälleen saatavissa!) Teksti on lyhennelmä Suomen ensimmäisen ympäristönsuojelun professorin, […]
Tallennettu kategorioihin Blogi, Luonto
Avainsanoina kansallispuisto, luontoilu, monimuotoisuus, retkeily, suojelu, ulkoilu
Jätä kommentti
Kansainvälinen luonnon monimuotoisuuden päivä
Suomen luonnonsuojeluliitto kehottaa päättäjiä juhlistamaan Kansainvälistä luonnon monimuotoisuuden päivää 22.5. panostamalla hallitusohjelmassa metsien suojeluun.
Tallennettu kategorioihin Blogi, Luonto
Avainsanoina kansalaistoiminta, luonnonsuojelu, metsät, monimuotoisuus, ötökät, suojelu
Jätä kommentti
Kaupunkimetsät katkaisuhoidossa
Kuopion keskellä kohoavan Puijon vanhat metsät ovat kaupungin henkireikä. Mutta edes virkistysmetsät eivät ole turvassa vanhakantaisen metsänhoidon koulukunnalta. Viime syksynä aavistushakattiin paljaaksi iso viipale Puijon kyljestä mahdollisen asuntoalueen tieltä. Nyt kaupungin metsäosasto on suunnitellut nuorennusleikkaavansa alueen puuston lähes kokonaan 50 vuoden aikana. Avohakkuita, maanmuokkausta, istutuksia, harvennuksia, lahopuiden poistoa.
Samanlaisia hakkuusuunnitelmia on kaupunkien ulkoilumetsissä eri […]
Tallennettu kategorioihin Blogi, Luonto, Ympäristö
Avainsanoina metsät, monimuotoisuus, suojelu
Jätä kommentti