Avainsana-arkisto: suuryritykset

Joulupukki pulassa

Santa and melting Arctic Ice

Joulupukin Pohjoisnavan tuotantoyksiköt ovat vaikeuksissa, kun pohjoinen napajää sulaa. Voit auttaa Arktiksen luontoa ja pukkia esimerkiksi lähettämällä Greenpeacen Joulukortteja. Piirsin niistä nämä kaksi.
Ohessa harvinaista videomateriaalia Joulupukin päämajasta:

Tallennettu kategorioihin Blogi, Ympäristö | Avainsanat: , , , , , , , | Jätä kommentti

Ylioppilaskirjoitukset menivät metsään!

Biologian ylioppilaskoe ja metsätalousMetsäala suivaantui biologian ylioppilaskokeesta, ja lähetti yhteistuumin ojennusvaatimuksia yo-tutkintalautakunnalle, jotta arvosteluperusteita muutettaisiin metsätalouden vaatimusten mukaisiksi.
Muikku-piirros Luonnonsuojelija -lehteen.
Asiasta kertoi Greenpeacen blogi, sieltä löytyvät linkitettyinä myös metsäalan lähettämät myllykirjeet. Kannattaa tutustua.

Tallennettu kategorioihin Blogi, Ympäristö | Avainsanat: , , , , , , , | Jätä kommentti

Jääkarhua öljyssä

Jääkarhu ja arktinen öljynporausShell ja muut öljy-yhtiöt halajavat päästä poraamaan sulavan napajään alta paljastuvia merenpohjan öljykenttiä. Suomalaiset jäänmurtajatkin ovat mukana riskibisneksessä. Arktisen öljyn käyttöönotto uhkaa sekä maapallon ilmastoa että herkkää arktista luontoa.
YLE Uutiset 5.2.2013: Arktisten alueiden öljyntorjuntasopimus vuosi julkisuuteen- ”Epämääräistä ja tyhjää tekstiä”
Piirros Luonnonsuojelija 1/2013 -lehteen.

Tallennettu kategorioihin Blogi, Ympäristö | Avainsanat: , , , , , | Jätä kommentti

Ydintalvivaara

Sauli Niinistö – kaivosala on uusi NokiaPresidentti Sauli Niinistö sanoi Kalevassa 4.4.2012, että hänen mielestään työturvallisuutta ja kaivosten valvontaa koskeva lainsäädäntö on ajan tasalla Suomessa. Kaivoskohteiden valvonta on myös ollut määrältään riittävää. Hän kommentoi lehdessä myös Talvivaaran tapahtumia ja totesi, että pohjoisen kaivoshankkeet ovat uusi Nokia.
Presidentti Niinistö omistaa Talvivaaran osakkeita.
Piirros on tehty syyskuun puolivälissä Luonnonsuojelija 3/2012 lehteen.
Kuluneen viikon aikana valtavat määrät […]

Tallennettu kategorioihin Blogi, Ympäristö | Avainsanat: , , , , , , , | 1 kommentti

Shell aloittaa arktiset öljykekkerit

Rigs Arctic Café - Shell poraa öljyä ArktiksellaShell aloittaa ensimmäisenä öljy-yhtiönä hullunrohkeat öljynporaukset arktisella alueella. Toiminta kylmällä, jäisellä merellä on normaaliolosuhteissakin äärimmäisen vaikeaa. Onnettomuuden sattuessa öljyntorjunta on käytännössä mahdotonta. Lämpenevän pallomme ilmakehä ei myöskään tarvitsisi yhtään lisää lämmittävää fossiilista hiiltä.
Kaikki eivät ole ihastuneita Shellin suunnitelmiin. Muun muassa ympäristöjärjestöt ovat kritisoineet hanketta. Greenpeace pysäytti jäänmurtaja Nordican matkan 4 kertaa. Sinäkin voit olla mukana […]

Tallennettu kategorioihin Blogi, Ympäristö | Avainsanat: , , , , , , | Jätä kommentti

Kaivosyhtiöt valtaavat Suomen

Joulupukki - Monikansalliset kaivosyhtiöt valtaavat SuomenPiirros Luonnonsuojelija-lehdessä 6/2011.

Tallennettu kategorioihin Blogi, Maailmanmeno | Avainsanat: , , , , | Jätä kommentti

Uusi ajanmukaisempi logo British Petroleumille

Ajanmukaistettu öljy-yhtiö BP:n logoÖljy-yhtiö BP on saanut julkisuutta sekä öljyhiekan louhinnan että Meksinḱonlahden öljyvuodon ansiosta. Vuodan ohessa oman ehdotukseni uudeksi BP:n logoksi. Lisää mainioita variaatioita teemasta löytyy Britannian Greenpeacen sivuilta.

Tallennettu kategorioihin Blogi, Maailmanmeno, Ympäristö | Avainsanat: , | Jätä kommentti

Shell vastaan Ken Saro-Wiwa

Stop Shell - Ken Saro Wiwa julisteShellin tukema Nigerian sotilasjuntta teloitti kirjailija Ken Saro-Wiwan ja kahdeksan muuta Ogoniaktivistia 1995. Nyt Shell joutuu vastaamaan oikeudessa mahdollisesta osallisuudestaan näihin murhiin. Oikeudenkäynti alkoi New Yorkissa 27.5.2009.
Aiemmin Shell hankki kyseenalaista mainetta toimittamalla öljyä Etelä-Afrikan rotusortohallitukselle.
Juliste yllä on tehty 1997. Painokelpoinen versio ei-kaupallisiin tarkoituksiin imuroitavissa täältä (3,7 Mt).

Tallennettu kategorioihin Blogi, Maailmanmeno, Ympäristö | Avainsanat: , | Jätä kommentti

Exxon Valdezin öljyonnettomuus täyttää tänään 20 vuotta

Exxon Valdes ja Alaskan öljytuhoExxon Valdezin tuhoisasta öljyonnettomuudesta Alaskan rannikolla tulee tänään kuluneeksi 20 vuotta. Juopuneen kapteenin kipparoima jättitankkeri ajoi matalikolle Prinssi Williamin salmessa 24.3.1989 ja valutti mereen 40 000 tonnia raakaöljyä.
Vuonna 1994 noin 32 000 asukasta nosti ryhmäkanteen Exxonia vastaan. Yhtiö tuomittiin tuolloin 5 miljardin dollarin korvauksiin. Exxon ei täsä hätkähtänyt vaan aloitti satoja miljoonia maksaneen ja 14 […]

Tallennettu kategorioihin Blogi, Maailmanmeno, Ympäristö | Avainsanat: , | Jätä kommentti

Lex Nokia lyttää perustuslain

Lex Nokia - urkintalakiLex Nokian eli urkintalain valmistelu on ollut surkuhupaisa farssi. Oikeusoppineet pitivät lakia perustuslain vastaisena. Siitä huolimatta perustuslakivaliokunta päätti yksimielisesti, että laki on perustuslain mukainen.
Toteutuessaan laki antaisi työnantajille poliisia suuremmat valtuudet. Sekä, kuten Suvi Linden Aamulehden haastattelussa 12.2.2009 onnistuneesti kiteytti: ”Yritys voi vaatia työntekijäänsä vaikka riisumaan alasti, kun tämä lähtee työpaikalta.”
Helsingin Sanomat kirjoitti 1.2.2009 että Nokia […]

Tallennettu kategorioihin Blogi, Maailmanmeno | Avainsanat: , | Jätä kommentti