Varma kevään merkki

 Puutarhan kevät - taimikasvatus karkaa käsistä
 

Se alkaa aina huomaamattomasti. Työhuoneen nurkkaan ikkunapöydälle ilmestyy pari vaarattoman näköistä mullalla täytettyä irtokarkkirasiaa ja kohdevalaisin. Pienet, tuskin havaittavat tomaatin sirkkataimet kurkistelevat uutta elinympäristöään.

Mutta eipä aikaakaan kun työhuoneeseen on nikkaroitu kissavarmoja vaneri- ja minkkiverkkoviritelmiä ja kattoon ripustettuja hyllykköjä. Pian rehevä taimiviidakko nappaa huolella talteen jokaisen auringonsäteen, joka yrittää livahtaa piirtäjän työhuoneeseen. Varjostusta kompensoi kasvihuonevalaisin, joka humahtaa päälle joka aamu kello seitsemän ja sokaiseva keltainen öklö valo täyttää huoneen, jossa oli tarkoitus maalata herkkää akvarellia…

Toisin kuin ikävä globaali kaimansa, tämä työhuoneessa muhiva kasvihuoneilmiö hellittää myöhemmin keväällä, kun kelit ovat lämmenneet ja kasvit siirtyvät viher- ja kasvihuoneeseen sekä puutarhaan.

 
Ota yhteyttä | | Avainsanat:

5 vastausta kohteessa Varma kevään merkki

 1. Pisarat sanoo:

  Tämä on myös aivan ihana kuva. Piirtäjä on todella hellyyttävä ja taimitarhurin into tarttui heti minuunkin. Terveisiä hänelle : )

 2. Seppo sanoo:

  Kerrotaan puutarhurille terveiset. 🙂 Homma toistaiseksi vielä hallinnassa. Taimet täyttävät vasta yhden kirjoituspöydän, mutta keittiön uunin päällä on jo itämässä uusi siemenlataus…

 3. Pekka sanoo:

  😀

  niin tuttua, niin tuttua!

 4. Kukkamaakari sanoo:

  Jotenkin on kuin meitin huusholli, paitsi, että meill isännyys saa jo kasvihuonekurkkuja suoraan sänkyyn. Sen kuin suunsa vitsii avata. Kurkku jo ryömii pitkin huonetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *