Aino kurki palaamassa rengasmatkaltaan Afrikasta

Kurki, suo ja nostokurki
 

Satelliittikurki Aino on palaamassa Afrikanmatkaltaan Suomeen. Aino on nyt Ranskassa tärkeällä muuttoalueella Lac-Du Der:illä. Se on tehnyt rengasmatkan. Syysmuuttoreitti kulki idempää Unkarin, Serbian ja Italian kautta.  Toivottavasti Aino löytää Suomesta ojittamattoman villin ja vapaan pesimäsuon.

Voit seurata Ainon ja muiden kurkien matkaa reaaliaikaisesti Satellittikurjet sivuilla.

 
Ota yhteyttä | | Avainsanat:

2 vastausta kohteessa Aino kurki palaamassa rengasmatkaltaan Afrikasta

  1. Pekka sanoo:

    Tämä kuva jaksaa aina naurattaa kyynelten välistä. Ajattelin muuten rakentaa jonkinlaisen kiikarointikojun Aakkolaan suolle, jossa kurkipari pesii joka kesä. Löysin paikan sienestäessä viime kesänä. Sinne on suht. helppo kulkea metsätraktorin ajouraa pitkin semmoiset vajaa 2 km tieltä.

  2. Seppo sanoo:

    Heh! Kuvaan liitty sellainen hauska episodi, että tein sen aikanaan Kuntaliiton ympäristöoppaan kanteen. Homma meni tilaajan kanssa ihan OK, mutta oppaan vedos kiersi tarkistuksella ylemmissä portaissa. Sieltä tuli sellainen kommentti, että kuvaan pitää lisätä teksti, jossa kerrotaan, että taustalla näkyvä nostokurki ei millään tavalla uhkaa kurjen pesintää.

    Vastasin, että jos tuollainen teksti kuvaan lisätään, tulee siitä ehkä tarpeettomankin hauska. Asiaa punnittiin ja kuva lopulta julkaistiin. Luonnon- ja ympäristönsuojelukiistoissa on aina kyseessä joku intressiristiriita. Jos näin ei olisi, ei olisi kiistaakaan, eikä tarvittaisi ympäristöopastakaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *