Sademetsää bussien tankkiin?

Nesteen palmuöljybiodiesel kestävän kehityksen tiellä
 

Helsingin kaupunginvaltuusto päättänee tänään 8. syyskuuta käytetäänkö pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä sademetsiä syövää palmuoljydieseliä.

Vaihtoehtoja olisi tarjolla. Miten olisi biojätteestä saatava päästötön biokaasu? Pääkaupunkiseudun biojätteet riittäisivat biokaasutettuina bussiliikenteen lisäksi jäterekoille, sekä jakeluautoihin ja ilmeisesti jäisi vielä ylikin mm. takseille. Kaasutuksen jälkeen jäisi vielä hyödynnettäväksi biojätteiden sisältämät ravinteet sekä mainiota humusta, jotka voisi palauttaa pelloille ja takaisin kiertoon.

FIFI: Palmuöljydieselin kirous

Greenpeacen tiedote 7.8.2010: Helsingin kaupunginhallitus vastustaa hyviä biopolttoaineita

 
Ota yhteyttä | | Avainsanat: , , ,

4 vastausta kohteessa Sademetsää bussien tankkiin?

 1. Taviokuurna sanoo:

  Jälleen taattua laatua tämä kuva.

  Heitin sinulle haasteen blogissani – tartu, jos kiinnostaa. (En tiedä, miten suhtaudut haasteisiin.)

 2. Seppo sanoo:

  Haasteet ovat Ok, ellei niitä tuo haastemies. 🙂 Kiitokset myös huomionosoituksesta, arvostan! Minusta ei tunnu luontevalta jakaa palkinnon edellyttämää seitsemää tunnustusta itsestäni, joten skippaan tämän. Mutta Taviokuurnan blogia suosittelen, hienoja luontojuttuja!

 3. Jenni sanoo:

  Hieno! Miten tässä jutussa kävi? en ole aikaisemmin asiaan kiinnittänyt huomiota, mutta Helsingin joukkoliikenteen vakiokäyttäjänä ja sademetsistä huolestuneena tietysti kiinnostuin… huolestuttavaa, jos kaupunki edelleen käyttää palmuöljydieseliä, sen hyödyt kumoavat tuplasti haitat, sama olisi jos käytettäisiin fossiilisia polttoaineita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *