Huussikummit lievittävät maailman vesipulaa

Kuivakäymälä - helpotusta maailman hätään
 

Käymäläseura huussi ry etsii huussikummeja ja muita vapaaehtoisia avustamaan kuivakäymälöiden rakentamista mm. Sambiaan ja Swazimaahan.

Maailmassa on noin 2, 6 miljardia ihmisiä, jotka eivät ole koskaan käyttäneet asianmukaista käymälää. Käymälöiden puute surmaa joka päivä noin 5000 alle 5-vuotiasta lasta sekä sairastuttaa tuhansia lapsia ja aikuisia. Puhtaan veden saatavuuden ja perussanitaatiopalveluiden turvaaminen on yksi tärkeimmistä askeleista köyhyyden poistamiseksi.

Suomessa kuivakäymälöihin suhtaudutaan vielä vähän kuten tuulivoimaan; vähätellen ja naureskellen. Maailmassa on kuitenkin paljon paikkoja, joissa puhdasta vettä ei kertakaikkiaan riitä kakkakikkareiden kuljettamiseen kohti lähintä vesistöä. Kuivakäymälät säästävät arvokasta vettä, vähentävät vesistöjen pilaantumista ja keräävät talteen pissan ja kakan sisältämät arvokkaat ravinteet.

Käymäläseura huussi ry on vuodesta 2002 edistänyt kestävää kehitystä ja ravinteiden kierrätystä levittämällä tietoa kuivakäymälöistä. Suomalainen huussiosaamisessa pileein huippuunsa viritetty vientituote. Vedettömiä vessoja on viety muun muassa Machu Picchun huipulle.

Kuivakäymälän voit rakentaa myös kesämökille tai kotiisi. Siihenkin löytyy vinkit mainioilta huussisivuilta!

huussiseminaari.jpg
 
Ota yhteyttä | | Avainsanat: , ,

2 vastausta kohteessa Huussikummit lievittävät maailman vesipulaa

  1. Sofia sanoo:

    Siis sunhan pitäis olla se joka hesariin näitä kommenteja ja kuvia laittaa, ihan sairaan makeita juttuja ja mielipiteitä.

  2. Seppo sanoo:

    Kiitokset mukavasta palautteesta Sofia. 🙂
    Hesarin mainion pilapiirtäjän Henrikin kynänlentoa kahlitsee varmaankin niskaan hengittävä ankea päätoimittaja. Luulenpa ettei minulla ole mitään saumaa piirtää Hesariin, ellen muuta suhtautumistani Natoon, ydinvoimaan ja metsätalouteen jne… Onneksi on muitakin kanavia.
    Makeita leivonnaisia sun sivuillasi. Täytyy kesällä kokeilla jotain noista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *