Lehtomäki ajaa edelleen hotellilaajennusta Pallaksen kansallipuistoon

Riekko kommentoi Pallastunturin hotellihanketta
 

Luonnonsuojelujärjestöt ovat huolissaan ympäristöministeri Paula Lehtomäen aikeista sallia hotellirakentaminen Pallas-Ounaksen kansallispuistossa. Lehtomäki väittää, että Pallashotelli olisi yksittäistapaus, mutta on selvää, että jos yhdelle yrittäjälle annetaan lupa laajentaa kansallispuiston sisälle, ovat muutkin yrittäjät tasapuoliseen kohteluun vedoten vaatimassa samaa. Näin järjestöt yhteisessä tiedotteessaan:

”Hotellitilojen rakentaminen rauhoitetun alueen ulkopuolelle on normaali käytäntö kaikkialla Suomessa. Siitä on hyviä kokemuksia myös Pallaksen lähikylien majoituspalveluyrityksissä.

Lakimuutoksen keskeisenä perusteluna on esitetty Pallaksen hotellin omistajayrityksen taloudellisen kannattavuuden parantamista. Ympäristöjärjestöt ovat huolissaan ajatuksesta, että lakia säädettäisiin vain yhden yrityksen suosimiseksi. Tämä heikentäisi ympäristöministeriön uskottavuutta puolueettomana ympäristön ja yleisen edun ajajana.

Suomen luonnonsuojeluliitto, WWF Suomi, Luonto-Liitto, Natur och Miljö sekä BirdLife Suomi esittävät, että Pallas-Yllästunturin kansallispuiston lain muuttamisesta luovutaan. Kansallispuistot on perustettu luonnonnähtävyyksien suojelemiseksi ja luonnon turvapaikoiksi.”

Ympäristöjärjestöjen tiedote Pallaksesta kokonaisuudessaan
WWF:n raportti Pallaksesta (6.3.2009) (pdf-tiedosto, 1,5 Mt)

Adressi Pallaksen puolesta

 
Ota yhteyttä | | Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *