Metsäteollisuus ei usko luonnontilaisiin metsiin

Harri Potter ja suomalainen taigametsä
 

YLE:n uutiset kertoo, että:

”Metsäteollisuus ry:n mielestä Suomen ympäristökeskuksen laatima arvio luontotyyppien uhanalaisuudesta ei sovi toimenpideohjelman perustaksi. Metsäteollisuuden mukaan arvioinnissa käytetty lähtökohta, eli täydellinen luonnontila, on väärä.”

Omassa tiedotteessan Metsäteollisuus ry kertoo mikä sen mielestä on oikea lähtökohta. Se on täydellisesti hoidettu luontotyyppi! Kun  totaalisesti hoidettua luontotyyppiä käsitellään uusien hiukan pehmennettyjen ohjeiden mukaan, saadaan aikaan huomattavaa parannusta! Eli kuten Metsäteollisuus tiedotteessaan kiteyttää:

”Vaikka metsistä puuttuukin osa luonnonprosesseista, nykyisillä käsittelymenetelmillä (avainbiotooppien säästäminen, kulotus, lahopuun ja säästöpuiden jättäminen, lehtipuiden suosiminen) pystytään niitä osittain korvaamaan. Muun muassa MOSSE- ja PUTTE -tutkimusohjelmien tulosten perusteella nämä menetelmät  lisäävät selvästi alkuperäisen metsälajiston elinmahdollisuuksia talousmetsissä.”

Suomen ympäristökeskuksen projektipäällikkö Anne Raunio puolestaan sanoo, että Luonnontilaa käytetään pohjaolettamuksena, koska muunlaisten olettamien käyttöönotto olisi vaikeaa. Mikään muu taho ei ole toistaiseksi kyseenalaistanut selvityksen perusoletuksia.

SYKEn arvio luontotyyppien uhanalaisuudesta

 
Ota yhteyttä | | Avainsanat: ,

4 vastausta kohteessa Metsäteollisuus ei usko luonnontilaisiin metsiin

 1. Katja sanoo:

  Ensi viikolla 9.-13.2.2009 vietetään EU:n uusiutuvan energian viikkoa. Koska aihe on sydäntä lähellä, postaan siitä ensi viikolla lastun pari ja haastan sinut mukaan talkoisiin!

 2. sampsa sanoo:

  Moi Seppo!

  WWF sai vihdoin ensimmäisen bloginsa. Linkkasin tietty myös tänne

 3. Seppo sanoo:

  Katja, kiitokset vinkistä, halkolämmittäjä suhtautuu lämpimästi uusiutuvaan energiaan, silloin kun sen tuotannossa huomioidaan luonto ja ympäristö. Puu, tuuli, aurinko, biokaasu ja energiaa säästävä tekniikka, siinäpä olisi aineksia vaikka uusiutuvan energian vuoteen. Vesivoimaa ei Suomeen tarvita lisää tippaakaan.

 4. Seppo sanoo:

  Sampsa, Hieno homma, täytyy käydä kurkistamassa miten Banda Bloggaa! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *