Sateenkaaren pää – lyhytelokuva suomalaismetsästä

Sateenkaaren pää

 

Ohjelmanmuutos: Nokian juomavesikriisin takia metsäaiheinen A-zoom on siirtynyt viikolla eteenpäin.

Päivitys: Mainion metsäaiheisen A-zoomin voi katsoa netissä.

YLE:n A-zoom ohjelmassa esitetään lyhytelokuva Sateenkaaren pää, joka kertoo metsästä ja sen menettämisestä. Ilomantsin saloilla kasvaneet muistelevat lapsuutensa laajoja metsäalueita ja kertovat tunnoistaan tehometsätalouden runtelemassa maisemassa.

Elokuvan päähenkilöitä ovat rajamies ja kirjailija Jouni Peltola, sijaishoitaja Aini Peltola, metsätyömes Pentti Loijas ja sairaanhoitaja Irma Hassinen.

Käsikirjoitus, kuvaus, ohjaus ja leikkaus:
Ritva Kovalainen ja Sanni Seppo, 1997

A-zoom ohjelmatiedot:
”Kaupattu kansallismaisema. Suomalainen metsä on muuttunut tukkiteitten pirstomiksi hakkuuraiskioiksi. Onko monimuotoiseen metsätalouteen enää paluuta? Studiovieraana metsäekologian tutkija Timo Kuuluvainen Helsingin yliopistosta.”

TV1 perjantaina 14.12.2007 klo 21.00

Suomen metsistä ja metsätaloudesta on ilmestynyt uusi hieno perusteos Uusi metsäkirja (Jalonen, Hanski, Kuuluvainen, Nikinmaa, Raitio, Tahvonen, Pelkonen & Puttonen (toim.), Gaudeamus 2006). Kirjassa iso joukko eturivin tutkijoita kirjoittaa metsäasioista uudella, raikkaalla tavalla. Kannattaa tutustua!

 
Ota yhteyttä | | Avainsanat:

Vastaus kohteessa Sateenkaaren pää – lyhytelokuva suomalaismetsästä

  1. Pekka sanoo:

    Oli tosiaan koskettava elokuva ja studiokeskustelukin oli kiinnostava. Hyvä, että A-Zoom otti elokuvan esitettäväkseen.

    Paperiteollisuuden alasajo on alkanut ja ehkä 100 vuoden kuluttua osa järkyttävästi raiskatuista alueista on palautunut lähemmäs luonnontilaa. Harmi, etten ole enää näkemässä sitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *